SOCORRISME

El Salvament i Socorrisme va néixer a partir de les pràctiques realitzades per les persones que es dedicaven a fer els primers auxilis en el medi aquàtic, platges, piscines, … i a vetllar per la seguretat dels banyistes. A poc a poc aquestes pràctiques han evolucionat i s’han convertit en un esport.

Tot i que al llarg de la seva història ha sofert diferents canvis, actualment aquest esport és constitueix en diferents proves competitives.

En cada categoria podem trobar diverses proves de simulacres. N’hi ha un total de 18, de les quals 10 es celebren en piscina i les altres 8 a la platja.

L’equip de salvament i socorrisme d’Amics de Riudoms ha aconseguit diversos títols importants. 
  • Campió d’Espanya l’any 1989.
  • Subcampió de la lliga espanyola l’any 2002.
  • La secció a tingut diversos Camipons d'Espanya i Catalunya en diferents proves.
  • Ha obtingut la 4 posició en 5 ocasions.
  • Campió de Catalunya en totes les categories diverses vegades.
  • La selecció catalana a comptat amb esportistes del nostre club durant molts anys
Aquest fet suposa que, la pràctica d’aquest esport ajuda al desenvolupament i a la millora personal de cada una de les capacitats físiques indispensables per a la natació i el salvament. També ajuda a despertar l’esperit de col·laboració en cada esportista, indispensable en els jocs col·lectius i en el treball a la nostra societat.

Si esteu interesats/des en pràcticar aquest esport podeu enviar un correu electrònic amb les vostres dades a info@amicsderiudoms.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres.